Weet wat je kan eten via Snibble

Yuval Pappie is pas 26 jaar oud en nu al, naast zijn werkzaamheden als machine learning engineer, ondernemer. Yuval is zo’n maand geleden begonnen met Snibble, als side project. Wij zijn is gesprek gegaan met hem en vertellen je hier graag meer over.

Hoe is het tot stand gekomen?
Om te beginnen ben ik echt een foodie, ik houd van eten en vooral van lekker eten. Ik ben daarom altijd op zoek naar de beste restaurants en de lekkerste gerechten. Het was mij alleen opgevallen dat het lastig was om elke keer iets nieuws te verzinnen of kiezen als ik ergens ging afhalen of wat ging eten. 
Daarbij kwam dat je makkelijk kan zien welk restaurant een goede score behaalde, maar nooit wat je precies moest eten, terwijl iedereen vaak wel één speciaal gerecht kent of heeft bij een restaurant of zaakje. Overigens zijn de websites die de restaurants beoordelen vaak niet onafhankelijk. Zo gebruiken sommige sites nep-stemmen om de restaurants op te krikken. Ik wil echt een eerlijk en onafhankelijk systeem hebben waarop iedereen kan stemmen en die geen invloed heeft van restaurants.

Daarom ben ik begonnen met de website Snibble!

Wat is Snibble precies?
Bij Snibble kan je aangeven welk gerecht jij het lekkerst vindt. Dit kan bij een bepaald restaurant zijn, maar ook bij een bepaald tentje. Het kan zelfs een broodje bij de poelier zijn of een frietje op de markt, het mag echt alles zijn.
In principe werkt het nu nog heel simpel. Iedereen kan een gerecht uploaden en iedereen kan stemmen. Je hoeft niet in te loggen en geen account aan te maken. Vervolgens worden de gerechten gerangschikt aan de hand van de stemmen die zijn uitgebracht. Je stemt dus op het gerecht dat jij lekker vindt. 

Waar zijn voor nu de meeste restaurants/plekjes te vinden? 
Voor nu is het alleen nog in Amsterdam en zijn het met name plaatsen waar je kan bestellen of afhalen. Dit wil ik wel graag uitbreiden naar 'echte' restaurants én meer steden. Het idee is dat het echt een platform wordt en dat we opschalen en uitbreiden. 

Food choices matter because they are the most consistent ethical decision we make throughout our day.
Rabbi Shmuly Yanklowitz

Zijn de dingen die je bestelt wel net zo lekker als de dingen die jouw Jiddische Meme maakt?
Ha, nu moet ik natuurlijk wel oppassen met wat ik ga zeggen. Maar heel eerlijk, nee mijn moeder kookt toch echt wel het lekkerst. Het liefst eet ik elke dag bij haar!

Wat kan je de Freyda-lezer aanraden om te eten?
Wat ik kan aanraden is de sabich op de Noordermarkt. De sabich staat overigens nu ook met volle overtuiging op de eerste plaats, dus ik ben niet de enige. Het is trouwens een Israëlische man die de sabich maakt.
Overigens staan er nog geen koshere gerechten op de website, maar mocht je deze wel hebben zet ze er vooral op.

Als je het even niet meer weet, neem dan vooral een kijkje op de website van Snibble

Ontdek de website

Of volg Snibble op insta

Klik hier

Food can bring people together in a way nothing else could.
Yotam Ottolenghi

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen

Inloggen

Close
Chat