Opvoeden

joods opvoeden

Opvoeden

Opvoeden is een reis die begint bij de geboorte en doorgaat tot de volwassenheid van onze kinderen. Het is een proces waarin we onze kinderen begeleiden en ondersteunen in hun fysieke, emotionele, sociale, en intellectuele ontwikkeling. Onderweg delen en leren we van elkaars diversiteit, lopen we tegen obstakels aan en vieren we het leven.

Opvoeden in de Joodse Traditie

Er is geen eenduidige manier om op te voeden. Immers, elke (Joodse) familie brengt haar eigen stijl, ervaringen en geschiedenis mee. Wat is jouw stijl van opvoeden? Geef jij de Joodse identiteit, tradities, en ethische waarden door? En hoe doe je dat als je er zelf niet mee bent opgegroeid?

Jouw rol als ouder

Bij Freyda moedigen wij een open dialoog aan over de uitdagingen en vreugden van het opvoeden. Of je nu tips zoekt voor het hanteren van de Joodse feestdagen met je kinderen, ervaringen wilt lezen over het omgaan met de moderne uitdagingen van het ouderschap, of verhalen wilt lezen over het opvoeden in een intercultureel gezin.

Zo hopen we bij te dragen aan de prachtige, soms uitdagende, maar altijd verrijkende reis van het Joodse ouderschap.

Delen:

Actief je eigen ideeën uitdragen

Ga aan de slag met onderwerpen die jou aan het hart gaan? Samen creëren we een rijke, diverse en inclusieve omgeving waar alle ideeën welkom zijn.
Een initiatief van