Joodse roots

joodse roots

Joodse roots

Het Jodendom kent veel mooie tradities en betekenisvolle feestdagen. Bij Freyda vind je advies en veel achtergrondinformatie over de Joodse feestdagen en haar tradities. Wat is Chanoeka precies? Op welke Joodse feestdag vast je en blik je terug op het afgelopen jaar? En wat is de symboliek van appeltjes met honing op Rosj Hasjana (het Joodse nieuwjaar)? Onze artikelen en columns moedigen je aan om het Jodendom en haar tradities beter te begrijpen. En het is toch leuk om meer over jouw eigen roots te ontdekken!

Naast de Joodse tradities en feestdagen is herdenken ook een belangrijk aspect. Dit aspect zit al diep verworven in een aantal Joodse feestdagen, zoals Pesach. Maar stilstaan bij recente gebeurtenissen in de Joodse geschiedenis is ook essentieel om je Joodse roots en identiteit beter te begrijpen en te omarmen. Freyda helpt je hier graag een eindje mee op weg. Samen gaan we nog meer leren over onze Joodse roots!

Delen:

Actief je eigen ideeën uitdragen

Ga aan de slag met onderwerpen die jou aan het hart gaan? Samen creëren we een rijke, diverse en inclusieve omgeving waar alle ideeën welkom zijn.
Een initiatief van