Freyda weekoverzicht (9)

De redactie van Freyda speurt het internet en de kranten af voor interessante content die aansluit bij jouw leefwereld. Een selectie van wat we tegenkomen delen we hier met je. Met deze week:

Joodse films bij Roze Filmdagen

Volgende week begint het LHBTQI+ filmfestival de Roze Filmdagen. De redactie van Freyda vond hier twee films voor je met een Joods tintje. Sublet is de nieuwe film van de Israëlische regisseur Eytan Fox, bekend van LHBTQI+ films The Bubble en Yossi and JaggerIn deze nieuwe humoristische film bezoekt de Amerikaanse Michael Tel Aviv na een traumatische gebeurtenis. De ontmoeting met de jonge en knappe Tomer blaast geeft een nieuwe wending aan zijn leven. In de tweede film, Shiva Baby, ontmoeten we Danielle en haar Joodse familie. Tijdens een sjiwwe komen zowel haar sugardaddy als haar ex-vriendin langs en dat zorgt voor hilarische taferelen. Bezoek hier de website van de Roze Filmdagen.

Seiderpaketten

Vorig jaar sloegen alle Joodse kerkgenootschappen hun handen ineen om de Joodse gemeenschap te voorzien van pakketten waar zowel een diner als een volledige seiderschotel in zaten, zodat iedereen thuis makkelijk Pesach kon vieren tijdens de lockdown. Ook dit jaar zijn er weer pakketten te krijgen, gratis voor de leden van de kerkgenootschappen en voor kotsprijs te bestellen door andere geïnteresseerden. Lees er meer over op Jonet.

Joodse voetballers bij ADO Den Haag

Joden mogen dan hun eigen olympische spelen hebben (wel eens van de Maccabiade gehoord?), ook in de top van de Nederlandse sport doen Joden het goed, zo viel deze week te lezen op de NOS. De broertjes Michael en Jonathan Mulder die het begin van hun jeugd in Israël doorbrachten spelen inmiddels allebei bij ADO Den Haag en staan op het punt door te breken in het eerste elftal. Jonathan maakte al zijn eerste minuten in het eerste, en voor Michael kan het ook niet lang meer duren. Meer daarover, en over hoe ze verwarring zaaien bij de tegenstanders door in het Hebreeuws met elkaar te praten, lees je hier.

Sjabbat Sjalom!

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen

Inloggen

Close
Chat