Freyda weekoverzicht (7)

De redactie van Freyda speurt het internet en de kranten af voor interessante content die aansluit bij jouw leefwereld. Een selectie van wat we tegenkomen delen we hier met je. Met deze week:

Nadav Vissel - Het Grote Niets (Boek)

Nieuws in Joods-boekenland! Nadav Vissel maakt zijn debuut als auteur met de tragikomische roman Het Grote Niets. Een semi-biografische coming-of-age roman waarin de thema's Joodse identiteit en opgroeien als kind van ouders die de oorlog hebben meegemaakt een grote rol spelen. Van Zaandam tot Tel Aviv ontdekt hoofdpersonage Naf wat het betekent om tot een volk te behoren. Kijk hieronder naar de boekpresentatie. En een link naar het boek op Bol.com krijg je niet, ga maar naar de lokale boekhandel ;)

Kritiek op Shtisel: het vervolg

Vorige week wezen wij jullie op een artikel van Lody van de Kamp op NieuwWij, waarin hij kritiek uitte op de succesvolle serie Shtisel, waarin het leven van een ultra-orthodoxe familie in Geula, Jeruzalem centraal staat. Lody van de Kamp meent dat de Netflix-serie een negatieve karikatuur van 'de Jood' laat zien. Maar op zijn artikel kwam ook een reactie van Bertien Minco, die in een artikel op De Vrijdagavond een totaal andere invalshoek laat zien.

Rutte belt met Netanyahu over Corona

Israƫl gaat wereldwijd aan kop als het aankomt op het vaccineren van haar bevolking. Ongeveer de helft van de 9 miljoen inwoners hebben inmiddels een injectie met het Pfizervaccin gekregen. Genoeg reden voor premier Rutte om eens te bellen met Bibi. Wat ze bespraken lees je in dit artikel op Jonet.

Sjabbat Sjalom!
Close
Chat