Freyda weekoverzicht (35)

De redactie van Freyda speurt het internet en de kranten af voor interessante content die aansluit bij jouw leefwereld. Een selectie van wat we tegenkomen delen we hier met je. Met deze week:

Podcast: is de Bijbel verkeerd overgeschreven?

De Bijbel is de grootste bestseller aller tijden. Vertaald in elke taal die je maar kunt bedenken en de verkoop loopt nog steeds goed. Maar hoe weten we dat de tekst die vandaag de dag in de Bijbel staat de 'echte' tekst is? Iedereen die een boek overschrijft (want zo ging dat vroeger met boeken voordat de boekdrukkunst was uitgevonden) maakt ergens wel een klein foutje. In deze podcast van de Universiteit van Nederland vertelt hoogleraar Mladen Popovic je alles over de authenticiteit van de Bijbel (of beter gezegd van het oude testament, de Joodse bijbel, die in het Hebreeuws de Tenach heet). Luister 'm hier of in je favoriete podcast app.

Rosj Hasjana

Maandagavond is het zo ver! dan begint Rosj Hasjana, het Joods nieuwjaar dat duurt tot woensdagavond. Alles wat je nog niet wist over Rosj Hasjana kun je lezen in ons dossier over Rosj Hasjana en Jom Kipoer, de grote verzoendag die een week later plaatsvindt. We hebben ook een mooie column voor je van onze columnist Roxy, die je iets meer vertelt over inkeer. En we hopen natuurlijk dat je Rosj Hasjana viert komende week, door gezellig samen te eten, een appel met honing te verorberen, een bezoek aan een synagoge, door een moment rust te nemen en aan zelfreflectie te doen, er zijn opties te over. Kies iets dat past bij de manier waarop jij in het leven staat.

Bouw Nationaal Holocaustmuseum van start

In Amsterdam is aangevangen met de bouw van het Nationaal Holocaust Museum. Het museum wordt gebouwd in de voormalige kweekschool aan de Plantage Middenlaan, tegenover de Hollandsche Schouwburg van waaruit de Joden naar Westerbork gedeporteerd werden. In de kweekschool was een crèche gevestigd van waaruit Joodse kinderen werden weggesmokkeld zodat zij konden onderuiken. Honderden Joodse kinderen is zo het leven gered. Aan de start van de bouw werd door verschillende media aandacht besteed, lees hier aan stuk in Trouw en hier een uit het Parool. Wil je meer weten over het verhaal van verzet in de Kweekschool? Klik hier.

Sjabbat Sjalom en Sjana Tova!

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen

Inloggen

Close
Chat