Freyda weekoverzicht (24)

De redactie van Freyda speurt het internet en de kranten af voor interessante content die aansluit bij jouw leefwereld. Een selectie van wat we tegenkomen delen we hier met je. Met deze week:

Impuls Joods leven Den Haag

In Den Haag is een nieuwe stichting opgericht die een nieuwe impuls moet geven aan het Joodse leven in Den Haag. De stichting Joods leven Den Haag heeft jaarlijks een bedrag van 100.000 euro ter beschikking voor subsidieaanvragen. Het vermogen van de stichting bestaat uit resitiutiegelden voor immoreel geïnde erfpachtbelasting bij de Joodse bewoners van Den Haag. Ook in andere steden vonden dergelijke restituties plaats, zoals bijvoorbeeld in Amsterdam. Meer weten over de nieuwe Haagse stichting? Check de website.

"We kunnen proberen uit die ongelukkige situatie iets positiefs te creëren"
Ronny Naftaniel

Pride month - Joodse queer films

Het is pride month! Onze vrienden van HeyAlma stelden daarom een leuk lijstje samen met de 10 beste queer films met een Joods thema. Het lijstje vindt je hier. De all time favorite van Freyda? Yossi en Jagger, dat is echt een must see.

En wist je al dat Freyda in aanloop naar de pride week in augustus een gesprek over de emancipatie van LHBT'ers in de Joodse gemeenschap, de Roze Nesjomme, organiseert?

De roze nesjomme zal plaatsvinden op donderdag 29 juli. Meer info verschijnt binnenkort op onze socials

en op deze pagina

Mouwes delicatessen in het Parool

Mouwes is één van de koosjere winkels in de Amsterdamse Kastelenstraat. Iedereen die de winkel wel eens bezocht heeft kent eigenaar Michiel. Voor wie Michiel of Mouwes nog niet kent: in dit stukje in het Parool vertelt hij over het wel en wee van de zaak tijdens de hele coronaperiode. En hij spreekt zich ook nog eens uit tegen toenemende polarisatie in de samenleving, een boodschap die wij bij Freyda van harte onderschrijven!

Sjabbat Sjalom!
Close
Chat