Vind de liefde van je leven!

Valentijnsdag, de dag van de liefde! Hét moment om je partner eens flink te verwennen of samen van een romantisch diner bij kaarslicht te genieten. Voor wie nog geen partner heeft is dit juist de ideale dag om daar verandering in te brengen, men zegt dat je op Valentijnsdag extra veel kans maakt de liefde van je leven te ontmoeten. Boaz Cahn (1999) bedacht met een aantal medestudenten een manier waarop je dat kan doen, de liefde van je leven ontmoeten. Maak kennis met DOBL:

Wat is Dobl?

Ik deed een minor entrepeneurship, dat is een heel praktische minor waarbij je met een groepje echt een bedrijfje moet gaan opzetten. Wanneer je een bedrijfje begint moet je altijd beginnen bij iets dat je zelf opvalt. Ons viel op dat eerste dates via een dating app eigenlijk nooit écht leuk zijn. Het is altijd een beetje awkward en de gesprekken die je voert zijn superoppervlakkig. Na een enquête bleek dat anderen dat ook vonden. Wij dachten dat dat ook anders kon, en toen bedachten we DOBL dates, waarbij DOBL staat voor double blind.

Waarom is Dobldate dan zoveel leuker dan Tinder

Tinder is aan de ene kant populairder dan ooit. Omdat er geen taboe meer op daten zit en misschien ook wel door corona. Iedereen is nu op zoek naar sociaal contact en wil nieuwe mensen leren kennen. Anderzijds is het voor veel mensen een grote drempel om daadwerkelijk op date te gaan. Iedereen swipet maar een echte date is te spannend. Wist je dat uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld 38 uur swipen en chatten voordat ze één echte date hebben? Bij DOBL hoeft dat allemaal niet. Wij verzorgen de locatie en de activiteit voor een date, maar het grootste verschil is dat wij vriendenduo’s matchen aan andere vriendenduo’s. Je gaat dus altijd op een dubbeldate, met een vriend die je al goed kent. Dat voorkomt dat de date awkward wordt en oppervlakkig blijft. Met een van je vrienden op date, hoe leuk is dat? Inmiddels hebben we al best veel leuke dates kunnen verzorgen en daar zijn buiten ons om ook weer vervolgdates uit voortgekomen.

Maar wat nou als er twee mensen zijn die elkaar heel leuk vinden en de anderen kunnen elkaar niet uitstaan?

Als je er heengaat weet je dat er een kans is dat er tussen twee wel een klik is en bij de anderen niet. Maar juist omdat we van vrienden uitgaan, zal dat minder vaak gebeuren. Vrienden hebben over het algemeen toch een beetje dezelfde smaak qua mensen. Dan hoeven ze niet per se smoorverliefd op elkaar te worden, maar de kans op een leuke avond is groot. Het kan natuurlijk ook dat twee personen dezelfde persoon leuk vinden, maar dat is het risico van een DOBL date en dat kan in de kroeg net zo goed gebeuren.

Het kan natuurlijk dat twee personen dezelfde persoon leuk vinden, maar dat is het risico van een DOBL date

Je bent dus eigenlijk gewoon een Sjadchen!* Hoe ervaar je die rol?

Ik vind het leuk om te doen, maar het is best wel moeilijk af en toe. In de praktijk is de liefde van je leven vinden misschien niet het eerste doel van een DOBL date. Het hebben van een leuke avond is waar we het meest op letten. Maar leuk is het zeker, het geeft een voldaan gevoel als mensen elkaar vinden en een leuke avond hebben. Daar heb jij dan een bijdrage aan geleverd. Uit eigen ervaring van buiten DOBL weet ik al hoe tof het kan zijn wanneer je twee mensen die je kent succesvol aan elkaar kan koppelen. Dat je mensen kan helpen elkaar te vinden.

Sommige mensen daten liever via een app als Jswipe, omdat ze per se een Joodse partner willen vinden. Houden jullie rekening met de culturele achtergrond van mensen?

We dachten er wel aan om ook naar etnische of religieuze achtergrond te vragen en om dat ook als een mogelijke voorkeur op te laten geven. Maar ons publiek is nog iets te klein om daar nu al in te matchen. Wellicht dat dat in de toekomst gaat gebeuren.

Hoe vieren we Valentijnsdag tijdens corona?

Daten is in coronatijd heel anders dan normaal. Vooral omdat je minder mensen ontmoet en je op minder plekken komt. Je hebt minder snel een date en tijdens de date moet je met maatregelen rekening houden. Dat was één van de redenen om DOBL te beginnen, zodat mensen op een veilige coronaproof manier nieuwe mensen kunnen ontmoeten. Het is dan ook tijdens de coronaperiode ontstaan, en we denken dat dit ook de reden is waarom er zoveel vraag naar is geweest. Nu liggen we natuurlijk even stil, want met vier mensen afspreken is met de huidige maatregelen een no-go. Met DOBL kan je deze Valentijnsdag dus niet op date. Maar je zou wel naar de supermarkt kunnen gaan, die is nog open en daar kom je vast mensen tegen die je nog niet kent. Houd je van avocado’s? Ga eens een paar minuten bij de avocado’s staan tot je iemand ziet die je wel interessant vindt. Wissel nummers uit en zoek samen naar die ene perfecte avocado. Tsja, de opties zijn wat beperkt. Misschien kan je beter wachten tot Valentijnsdag 2022 en dan op een DOBL date gaan.

Benieuwd geworden naar DOBL?

Check de website

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen

Inloggen

Close
Chat