Wij zijn Freyda

Welkom bij Freyda. Wij zijn een open plek waar mensen met een Joodse achtergrond terecht kunnen met al hun vragen over wat het betekent om Joods te zijn en te leven.

Jodendom is geschiedenis, gemeenschap, muziek, dans, literatuur, religie en cultuur. Het zit verweven in onze taal, onze verhalen, in onze gebruiken, tradities en natuurlijk in onszelf. Maar de manier waarop we vormgeven aan die Joodse identiteit, is voor iedereen anders.

Freyda creëert ruimte om te discussiëren, te twijfelen en grenzen op te zoeken. Door te inspireren en motiveren, zonder te oordelen of te sturen. Daarbij delen we onze eigen kennis en ervaring, maar ook de inzichten, ervaringen en openhartige verhalen van anderen.

We verbinden mensen met elkaar. Mensen die met dezelfde vraagstukken rondlopen of hetzelfde hebben meegemaakt. Maar ook mensen die een totaal andere kijk op het leven hebben, want die kunnen je horizon verbreden, en soms helpt het juist om te weten welke kant je níet op wil.

We zijn altijd bereikbaar voor vragen en twijfels. Voor een pittige discussie of gewoon voor een fijn gesprek. Zo helpen we mensen op weg bij hun zoektocht naar wat Joods zijn en Joods leven betekent. Voor henzelf en voor de mensen om hen heen.

Wat betekent Freyda?

Freyda is een Joodse meisjesnaam en is Jiddisch voor vreugde. Daarnaast zit er het woord vrij in. De vrijheid om te zijn wie je bent, om op zoek te gaan naar je eigen Joodse identiteit. Vrijheid om je eigen keuzes te maken, discussies te voeren en jezelf te blijven ontwikkelen.

We weten zeker dat je Freyda beter zult leren kennen en dat ze over enige tijd volledig vertrouwd voelt!

JMW

Opgericht in 1946 om sociale en maatschappelijk hulp aan te bieden aan Joods Nederland. Deze zorg is vervolgens uitgebreid naar de 2e en 3e generatie. We zien het als onze missie om er tot in lengte van dagen te zijn voor iedereen met vragen op het gebied van Joods welzijn.

Nieuwe generaties hebben nieuwe wensen en behoeftes. De wereld is de afgelopen decennia in een razend tempo veranderd en gedigitaliseerd. Met Freyda willen wij inspelen op deze veranderende wensen en behoefte en ons aanbod in alle mogelijke hulp, diensten en activiteiten daarop afstemmen.

Onze community

Contact

Contact Freyda:
welkom@freyda.nl

Contact JMW 
+31 88 165 2200
info@joodswelzijn.nl

Kantoren JMW:
Amsterdam
Van Boshuizenstraat 12
1083 BA Amsterdam

Arnhem
Mr. E.N. van Kleffenstraat 6 (Station 026)
6842 CV Arnhem
Dit is alleen een bezoekadres, en kan alleen op afspraak bezocht worden

Den Haag
Koninginnegracht 19 (Taurogebouw)
2514 AB Den Haag

Rotterdam
Kipstraat 37 (Huis van de Wijk)
3011 RS Rotterdam

Volg ons op social

Chat