Hulp Nodig?

De professionals van JMW helpen bij heel veel zaken helpen, je kan het zo gek niet bedenken. Van hulp bij het invullen van bepaalde formulieren tot het op orde brengen van je financiën. Ook kan je bij JMW terecht voor psychosociale hulpverlening; beeldende therapie, traumaverwerking of begeleiding van gezinnen. Wanneer je gespecialiseerde hulp nodig hebt die JMW niet zelf in huis heeft helpen zij je om in ons brede netwerk de juiste specialist te vinden. De hulp is gratis en vrijblijvend en voor iedereen met een Joodse achtergrond en/of partner.

Wat precies?

BURN-OUT EN STRESS
Het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-Out (NCPSB) noemt burn-out volksziekte nummer één. Steeds meer mensen krijgen ermee te maken, en de klachten komen ook bij jongeren in steeds grotere mate voor. Hoe langer je met klachten van stress blijft zitten, hoe groter de kans is dat je in een burn-out terechtkomt. Laat het niet zo ver komen en neem contact op met JMW. Een professional van JMW kan je helpen de problemen in kaart te brengen en eventueel doorverwijzen naar andere professionals.

In het interview, uit de podcast van de Universiteit van Nederland, stelt youtuber Gwen van Poorten rake vragen aan burn-out expert Madelon Otto. Kan iedereen een burn-out krijgen? Wat zijn burn-out klachten precies? Hoe kan ik een burn-out voorkomen? Luister hier het interview.

BEELDENDE THERAPIE
Ben jij niet echt een prater, maar heb je wel behoefte om je verhaal bij iemand kwijt te kunnen? Zit je op slot met je gevoelens? Misschien is beeldende therapie voor jou een oplossing. Met deze vorm van therapie ga je aan de slag met beeldende materialen, gereedschappen en technieken.

MEDIATION
Als je na een ruzie wat afgekoeld bent, praat je het uit en kun je samen weer verder. Maar soms loop je erin vast. Het lukt dan niet meer om de boel samen op te lossen. Het lijkt wel of de ander helemaal niet naar je luistert en geen rekening houdt met jouw belangen. Je raakt verstrikt in emoties. Komt er samen niet meer uit en raakt steeds verder van elkaar verwijderd. Dit kan binnen een familie tussen vrienden of een vereniging zijn. De mediators van JMW helpen je om weermet elkaar in gesprek te gaan en om samen een oplossing te vinden. 

DOORVERWIJZING
JMW heeft een groot sociaal netwerk binnen de sector zorg. Heb je een vraag die wij bij JMW of Freyda niet zelf kunnen beantwoorden dan verwijzen wij je graag door. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een (Joodse) psycholoog? Of wil je graag naar een opvoedpoli? Bel JMW dan vooral, onze collega's denken dan graag met je mee. Weten zij zelf het antwoord niet, dan weten zij waar je het kan vinden.

SLACHTOFFERHULP ANTISEMITISME
Uitgescholden voor vuile Jood? Heeft iemand een hakenkruis op je eigendom beklad of voel je je bedreigd? Onze collega's bij JMW helpen je graag bij het ondernemen van de juiste stappen, zoals het doen van aangifte of melden maken bij het CIDI. We staan natuurlijk ook voor jou klaar om je te helpen bij het verwerken.

Chat