Individuele (psychosociale) hulpverlening

Psychosociale hulpverlening is een vorm van professionele hulp die gericht is op het verbeteren van het mentale en emotionele welzijn van een persoon. Deze vorm van hulpverlening kan uiteenlopen van onderwerpen met betrekking tot problemen met angst of depressie tot relatieproblemen of rouwverwerking.

Help jezelf door hulp te vragen

We bieden een luisterend oor en geven, waar nodig, informatie en advies.

Je probeert samen met de hulpverlener van JMW het probleem te begrijpen en een gepaste oplossing te vinden voor jou. Dit kan bijvoorbeeld bemiddeling zijn met een instantie of andere hulpverlener of verdere begeleiding vanuit JMW. Het kan zijn dat één gesprek voldoende is, maar soms zijn er meerdere gesprekken op kantoor of thuis nodig om samen te werken aan de oplossing. De gesprekken kunnen één-op-één gehouden worden, in een groep, of met derden waarmee iets uitgesproken moet worden.

Het doel van psychosociale hulpverlening is om de persoon te helpen zich beter te voelen en beter om te gaan met de problemen in hun leven. Het kan ook helpen bij het versterken van persoonlijke vaardigheden en het opbouwen van een steviger emotioneel welzijn.

Het is een veilige en vertrouwelijke manier om hulp te krijgen en om te werken aan een betere mentale gezondheid. Elke (hulp)vraag wordt in vertrouwen behandeld; alle hulpverleners hebben een beroepsgeheim.

Contactgegevens

Stuur een e-mail of bel (elke werkdag van 9:00 - 13:00 uur) naar

088-1652200
Een initiatief van