Beeldende therapie

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om openhartig over gevoelens te praten. Soms sla je dicht, vind je niet de juiste woorden, of voel jij je meer op je gemak om te praten als je bezig bent met iets anders. Maar wat als er een alternatieve manier van communiceren bestaat? Een creatieve uitlaatklep die diepgang biedt en jouw emoties op een bijzondere manier laat spreken?

Ben jij niet echt een prater, maar heb je wel behoefte om je verhaal bij iemand kwijt te kunnen? Zit je op slot met je gevoelens? Misschien is beeldende therapie voor jou een oplossing. Met deze vorm van therapie ga je aan de slag met beeldende materialen, gereedschappen en technieken.

Wat kan je verwachten? 

Je werkt samen met de beeldend therapeut van JMW aan bijvoorbeeld

  • Het verminderen van gevoelens van angst of paniek. 
  • Het vinden van meer evenwicht of zingeving in je leven.  

Wat levert het je op? 

Het helpt spanning en stress verminderen doordat je een uitlaatklep hebt voor je emoties. Daarbij krijg je inzicht in je emoties en gedrag, zoals waarom je bepaalde dingen wel of niet doet en de gevoelens die je daarbij hebt. 

Hoe ziet het proces eruit? 

Intake

De beeldend therapeute van JMW ontvangt je in het kantoor in Amsterdam. Na een intakegesprek maakt ze samen met jou een plan en bepalen jullie het doel waar jullie aan gaan werken.

Introductie

Na een kort gesprekje ga je aan de slag. Meestal is dat met een opdracht die de beeldend therapeute voor jou heeft voorbereid. Maar er is ook ruimte voor een eigen plan of wens

Start

Je werkt aan een tekening, schilderij of collage met diverse materialen. Ook beeldhouwen is mogelijk.

Laatste deel

In het laatste deel van de sessie bespreek je je gemaakte werk. Wat heb je gemaakt, waarom en wat val je zelf op?

Afronding

Jullie bepalen samen hoe vaak en hoeveel keer het nodig is om bij elkaar te komen.

Een sessie duurt ongeveer een uur, met een uitloop naar anderhalf uur.  
Beeldende therapie is geschikt voor alle leeftijden. De kosten zijn € 15,- per sessie, inclusief materiaal.  Als je een minimum inkomen hebt is het mogelijk om een aanvraag te doen bij fondsen om de kosten te dekken. 

Meer weten over Beeldende Therapie? 

Contactgegevens

Stuur een e-mail of bel (elke werkdag van 9:00 - 13:00 uur) naar

Lea Müller
088-1652200
Een initiatief van