Freyda weekoverzicht (38)

De redactie van Freyda speurt het internet en de kranten af voor interessante content die aansluit bij jouw leefwereld. Een selectie van wat we tegenkomen delen we hier met je. Met deze week:

Joods leven thuisbezorgd

Wat nou als je graag de Joodse feestdagen thuis wilt vieren maar je hebt geen idee hoe? En je hebt zo een druk leven dat je geen tijd hebt om alle benodigdheden ervoor in huis te halen? Rabbijn Joram Rookmaaker van de LJG Amsterdam bedacht dé oplossing: 'Judaism in a Box'. Een soort 'Hello Fresh'-achtige box die vlak voor de Joodse feestdagen wordt thuisbezorgd en waar alles in zit wat je nodig hebt om het feest te vieren, van rituele vfoorwerpen tot traditioneel eten tot instructiefilmpjes. Echt alles zit er in. Trouw besteedde er aandacht aan in dit artikel. Meedoen aan het project is helaas niet meer mogelijk, alle boxen zijn al uitverkocht.

Onthulling Nationaal Holocaust Namenmonument

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat afgelopen zondag het Nationaal Holocaust Namenmonument is onthuld in Amsterdam. Het monument bevat alle namen van de ruim 102.000 Nederlandse slachtoffers van de Sjoa die geen graf hebben. In de aanloop naar de opening van het monument verscheen de podcastserie 'Iedere steen heeft een gezicht'. Een aantal afleveringen waarin o.a. verschillende Joodse Nederlanders vertellen over de gevolgen van de Sjoa voor de volgende generaties. Klik hier om de podcast te beluisteren, of zoek 'm op in je favoriete podcast-app.

Joodse storytelling

Mezrab is hét centrum voor storytellers in Amsterdam, en misschien wel van heel Nederland. Eén van de oprichters is de Israëlische Raphael Rodan, die voor zijn nieuwe show veelvuldig put uit oude verhalen uit de Tora die hij in zijn kindertijd verteld kreeg. De show 'The Donkey's Jaw van Raphel Rodan en collega Erik Sjoholm is te zien op zondag 3 otkober om 20.00. Voor info en kaarten klik je hier.

Freyda organiseert in december een evenement in Rotterdam waar storytelling en eten centraal staan. Lijkt dat je tof? Stuur ons een mail en we houden je op de hoogte.

Contact

Tentoonstelling synagoge Groningen

Prachtige koepeltorens, Moorse sierbogen en een ratjetoe aan architectonische stijlen. De synagoge van Groningen is prachtig om te zien. Maar sinds kort is een bezoek aan deze sjoel nog meer de moeite waard geworden, er opende een prachtige tentoonstelling over het Joodse leven in de stad. Trouw bracht een bezoek en deed verslag. Bij de tentoonstelling hoort ook een audiotour. Waar in Nederland je ook zit, het is de reis naar het hoge Noorden meer dan waard. 

Sjabbat Sjalom!

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen

Inloggen

Close
Chat