Freyda weekoverzicht (27)

De redactie van Freyda speurt het internet en de kranten af voor interessante content die aansluit bij jouw leefwereld. Een selectie van wat we tegenkomen delen we hier met je. Met deze week:

Grunberg en 'Zijn Joden Wit?'

We wezen jullie eerder al eens op de tentoonstelling 'Zijn Joden Wit?' die t/m 1 augustus in het Joods Historisch Museum te zien is. Een absolute aanrader! Arnon Grunberg heeft de tentoonstelling ook bezocht en schreef er dit boeiende stuk over in NRC.

Het lijkt me niet prettig voor je zelfbeeld als slachtoffer-schap een wezenlijk onderdeel van je identiteit gaat uitmaken
Arnon Grunberg

LHBT+gay

Veel aandacht deze week voor het thema Jodendom en LHBT. Zo lazen we dit stuk waarin verteld wordt over de eerste Europees-brede synagogedienst georganiseerd door de EUPJ. En luisterden we naar deze podcast van Ha'aretz waarin de bejubelde vrijheid van LHBT'ers in Israel eens onder de loep genomen wordt, is het er echt zo fantastisch voor LHBT'ers als men soms doet voorstellen? En op onze eigen website publiceerden we een interview met Yora Rienstra, de moderator van ons evenement 'De Roze Nesjomme' dat ook in het teken staat van de kruising tussen deze twee identiteiten, Joods en LHBT'er. Je leest het hier

De kaartverkoop voor de Roze Nesjomme is inmiddels gestart. Wil jij er bij zijn?

Check de eventpagina

Vraag het een Jood

Wat wilde je altijd al aan een Jood vragen, maar durfde je misschien niet? CIJO maakte onderstaande toffe video waarin het allerlei vragen beantwoordt, vragen die je misschien niet durfde te stellen en vragen waar Joden vaak mee geconfronteerd worden. Goed tegen de vooroordelen, en af en toe ook wel voor de lachspieren.

Sjabbat Sjalom!
Close
Chat