Freyda weekoverzicht (25)

De redactie van Freyda speurt het internet en de kranten af voor interessante content die aansluit bij jouw leefwereld. Een selectie van wat we tegenkomen delen we hier met je. Met deze week:

Lil Dicky - Joodse rap

Kennen jullie Lil Dicky al? Deze Amerikaanse rapper debuteerde jaren geleden op Youtube met een nummer 'Ex boyfriend' dat in één nacht viral ging en meer dan een miljoen views kreeg. Later, in 2013, verscheen het nummer Jewish Flow. Je raadt het al, Lil Dicky hoort ook bij het Joodse volk. Maar Lil Dicky heeft meer talenten, hij maakt ook een comedyshow getiteld 'Dave'. Op 16 juni verscheen de eerste aflevering van het tweede seizoen, een aanrader!

Joodse vaderdag

Afgelopen weekend was vaderdag! De meest commerciële dag van het jaar. Kveller greep de gelegenheid aan om een lijstje te maken van de coolste Joodse vaders op televisie. Genoeg netflixmateriaal om de zomer door te komen. Check het lijstje hier.

Wat is eigenlijk een typisch Joodse vader? De typische Joodse moeder - de jiddisje memme - kent wél een duidelijk stereotype.

Wij vroegen jongeren hoe hun relatie is met hun jiddisje memme's

Lees het artikel hier

Protest tegen anti-homowetgeving Hongarije

In Hongarije is onlangs een wet aangenomen die het verbiedt om homoseksualiteit en verandering van sekse te ‘promoten’ onder minderjarigen. Verschillende Europese landen laten hierover hun ongenoegen blijken en de EK-voetbalwedstrijd in München tussen Duitsland en Hongarije werd aangegrepen om ertegen te protesteren.

Bij Freyda vinden we het belangrijk dat de LHBT-gemeenschap juist zichtbaarder wordt, ook binnen de Joodse gemeenschap. Daarom organiseren we een gesprek in de Balie over LHBT'ers in de Joodse gemeenschap, de Roze Nesjomme. Ook zetten we in op weerbaarheidsprogramma's onder de titel 'Overal Jezelf Kunnen Zijn', een programma waarin we werken aan het vergroten van de sociale veiligheid van minderheidsgroepen, of dat nou LHBT'ers of Joden zijn.

In oktober hopen we weer te starten met nieuwe trainingen van Overal Jezelf Kunnen Zijn. Meer weten over de trainingen?

Check de website

Sjabbat Sjalom!

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen

Inloggen

Close
Chat