Freyda weekoverzicht (14)

De redactie van Freyda speurt het internet en de kranten af voor interessante content die aansluit bij jouw leefwereld. Een selectie van wat we tegenkomen delen we hier met je. Met deze week:

Duolingo leert Jiddisch!

Duolingo is dé manier om nieuwe talen te leren, gewoon via een app op je telefoon. En sinds kort heeft Duolingo Jiddisch, de Europees-Joodse taal, aan haar aanbod toegevoegd!. Dus was je altijd al van plan om je de mame-loshen eigen te maken maar had je nooit tijd? Dan heb je nu geen excuses meer. Klik hier voor de website van Duolingo, of download de app op je telefoon. Twitter overstroomt inmiddels al met de meest hilarische tweets over de nieuwe cursus van Duolingo, onze vrienden van Alma verzamelden de leukste in dit artikel.

"Wie is wijs? Degene die van alle mensen leert"
Ben Zoma - Pirke Avot

Limoed - Leren over Joodse dingen

Heb je al gezien dat Liemoed Nederland weer actief is? Limoed is een internationale organisatie voor joodse educatie, die evenementen organiseert met lezingen en workshops over ontelbaar veel verschillende Joodse onderwerpen. Op zondag 25 april 2021 van 13:00-18:00 zal er (online) een nieuw evenement van Limmoed Nederland plaatsvinden. Een van de sprekers is Dalit Lymor, de feministische kunstenaar die Freyda laatst portretteerde in de Benjamin. Maar ook Freyda's eigen Asjer Waterman geeft een praatje over Ets Haim, de oudste nog actieve Joodse bibliotheek ter wereld. Er is zelfs een programma in het Engels te volgen. Bekijk de website en geef je snel op!

Wil je het artikel met Dalit Lymor teruglezen?

Klik hier

Jom Hasjoa

Afgelopen donderdag was het Jom Hasjoa weha-Gewoera, de dag van de Sjoa en heldendom. Naast het herdenken van de slachtoffers van de Sjoa wordt op deze dag ook de opstand in Ghetto van Warschau, als symbool voor het Joodse verzet tijdens WWII, herdacht. Dat Joodse verzet is misschien wel groter geweest dan aanvankelijk gedacht, ook hier in Nederland. Martijn Katan publiceerde onlangs het boek makke schapen over de vele verzetshelden die in zijn eigen familie actief waren.Heb jij het al gelezen?

Sjabbat Sjalom!

Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen

Inloggen

Close
Chat