Freyda x Benjamin: Debat Joodse politiek

Woensdag 10 maart 2021 in Online

Categorie: Lezingen

Aanmelden

De Benjamin en Freyda slaan de handen ineen en organiseren 10 maart om acht uur ’s avonds een online bijeenkomst over de aanstaande Kamerverkiezingen (17 maart) waarin de positie van de Joodse gemeenschap en Joodse onderwerpen in het Nederlandse politieke landschap worden besproken. 

Het wordt geen partijpolitieke discussie maar haakt in op de veranderende positie van het Joodse electoraat te bezien. Aan de hand van een aantal stukken die in de Benjamin zijn verschenen het afgelopen jaar en debatten bij Pakhuis de Zwijger worden vragen behandeld als:

Is er wel een ‘Joodse kiezer’? En hoe onderscheidt die zich dan? En Joodse politici? Welke rol spelen onderwerpen als Israël, migratie, antisemitisme en rechtsherstel? Wat gebeurt er als antisemitisme opduikt in een partij? Zijn er veranderingen te bespeuren in de ‘Joodse stem’ en waardoor komen die? Hoe verhouden Joodse kiezers zich als minderheid tot andere minderheden?

Met Kitty Herweijer, Bart Wallet en David Wertheim

Registreren via activiteiten@joodswelzijn.nl ovv Politiek debat. Zie verder de Benjamin en Freyda Facebookpagina’s of Freyda Instagram geef je op voor de email-berichten van de Benjamin online om op de hoogte te blijven.

Close
Chat