Jong en Joods in Nederland

Hoe is het om als jonge Jood in Nederland te wonen? Wat betekent het Jodendom voor jongeren en hoe ziet hun Joodse leven er uit? Zijn ze religieus of juist niet? Met wat voor gekke vooroordelen komen ze in aanraking? En hoe ziet Joods Nederland er volgens hen uit over 30 jaar? Freyda deelt graag interessante artikelen en gesprekken met je. Met vandaag: een Podcast van het Joods Cultureel Kwartier. Twee 'nieuwe verbinders' in gesprek met de Joodse Iris (22). Hoe ziet haar Joodse leven er uit?

Podcast JCK

"Ik ben atheïstisch opgevoed, maar ik ben wel opgevoed met de Joodse cultuur. Dat betekent dat ik de Joodse feestdagen vier net als dat we hier in Nederland Sinterklaas en kerst vieren. Voor mij is het meer een cultureel ding dan religieus, en op die manier voel ik me verbonden met het Jodendom, en niet als het gaat om God."

Jong Joods en de rol van religie - Freyda X Pakhuis de Zwijger X Crescas

Freyda organiseert in samenwerking met Pakhuis de Zwijger en Crescas een drieluik Joods leven in Nederland anno 2020. Deel 2 van het drieluik gaat over jonge Joodse Nederlanders en de rol van religie. Vier jonge Joodse Nederlanders, ieder vanuit een andere hoek, gaan met elkaar in gesprek. De uitzending is te zien via de livestream op de website van Pakhuis de Zwijger en via onze Facebookpagina.

Meer informatie over deze avond?

Ga naar onze agenda

Close
Chat